FSSC sistemi nasıl kurulur

Aşağıdaki parametrelere  uygun sistem kurulumu gerçekleştirilir.

  • Tehlikelerin tanımlanması ve değerlendirilmesi yapılmalıdır.
  • Operasyonel ön gereksinim programları yazılı hale getirilmelidir.
  • HACCP planı oluşturulmalıdır.
  • Ham madde, ingradient (bileşen), ürünle temas eden ambalaj malzemeleri ve son ürün özellikleri ve tasarlanmış kullanım tanımlanmalıdır.
  • İzlenebilirlik sistemi tanımlanmalıdır.
  • Doğrulama ve geliştirme için süreçler planlanmalıdır .

Tanımlanması Gereken Konular

  • Gıda güvenliği politikası ve ilgili amaçlar yazılı hale getirilmelidir.
  • Ölçülebilir hedefler belirlenmelidir.
  • Yetki ve sorumluluklar tanımlanmalıdır.
  • Gıda güvenliği ekip lideri ve ekibi belirlenmelidir.
  • Dış uzman desteği alındığında sözleşme oluşturulmalıdır.
  • Ön gereksinim programları kurulmalıdır.
  • Kanuni ve düzenleyici gereksinimler tanımlanmalıdır.
  • Ön gereksinim programlarındaki faaliyetlerin yürütülme yöntemi tanımlanmalıdır.
  • Prosedürler, Akış şemaları hazırlanmalıdır.

Prosedür Oluşturulması Gereken Konular:

  • Doküman hazırlama ve kontrol prosedürü
  • Kayıt kontrol prosedürü
  • Acil durumlara hazırlık ve müdahele prosedür
  • Potansiyel güvenli olmayan ürün kontrolü prosedürü
  • Düzenleyici ve önleyici faaliyet prosedürleri
  • İzleme ve ölçme prosedürü
  • İç tetkik prosedürü
  • İzleme prosedürü
  • Geri çekme prosedürü

Gıda güvenliğini etkileyebilecek konularda prosedürler.

Etiketler:
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

©2021 Diamond Vision Danışmanlık, Denetim, ve Belgelendirme Hizmetleri. Tüm hakları saklıdır.

Bize Ulaşın

En kısa sürede size geri döneceğiz.

Gönderiliyor
veya

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?