Aşağıdaki parametrelere  uygun sistem kurulumu gerçekleştirilir.

  • Tehlikelerin tanımlanması ve değerlendirilmesi yapılmalıdır.
  • Operasyonel ön gereksinim programları yazılı hale getirilmelidir.
  • HACCP planı oluşturulmalıdır.
  • Ham madde, ingradient (bileşen), ürünle temas eden ambalaj malzemeleri ve son ürün özellikleri ve tasarlanmış kullanım tanımlanmalıdır.
  • İzlenebilirlik sistemi tanımlanmalıdır.
  • Doğrulama ve geliştirme için süreçler planlanmalıdır .

Tanımlanması Gereken Konular

  • Gıda güvenliği politikası ve ilgili amaçlar yazılı hale getirilmelidir.
  • Ölçülebilir hedefler belirlenmelidir.
  • Yetki ve sorumluluklar tanımlanmalıdır.
  • Gıda güvenliği ekip lideri ve ekibi belirlenmelidir.
  • Dış uzman desteği alındığında sözleşme oluşturulmalıdır.
  • Ön gereksinim programları kurulmalıdır.
  • Kanuni ve düzenleyici gereksinimler tanımlanmalıdır.
  • Ön gereksinim programlarındaki faaliyetlerin yürütülme yöntemi tanımlanmalıdır.
  • Prosedürler, Akış şemaları hazırlanmalıdır.

Prosedür Oluşturulması Gereken Konular:

  • Doküman hazırlama ve kontrol prosedürü
  • Kayıt kontrol prosedürü
  • Acil durumlara hazırlık ve müdahele prosedür
  • Potansiyel güvenli olmayan ürün kontrolü prosedürü
  • Düzenleyici ve önleyici faaliyet prosedürleri
  • İzleme ve ölçme prosedürü
  • İç tetkik prosedürü
  • İzleme prosedürü
  • Geri çekme prosedürü

Gıda güvenliğini etkileyebilecek konularda prosedürler.

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

©2020 Diamond Vision - Danışmanlık, Denetim ve Belgelendirme Hizmetleri

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account