Akreditasyonlar

Helal Belgesi

Helal belgesi İslami kurallara (Şafi, Maliki, Hanbeli ve Hanefi mezhepleri uyarınca) uygun olarak hazırlanan ürünlere verilen sertifikadır.

Helal belgesi İslam dinine göre yasak olmayan ürünlere verilen uluslararası bir belgedir.

Helal Belgesi

Faydaları

Helal belgelendirme (sertifikasyon) hem üreticilere hem de tüketicilere şu yararları sağlar; Tüketici güveni: Belgelendirme tüketicilere tercihleri doğrultusunda bilinçli bir seçim yapma olanağını sağlar. Aynı zamanda sürekli bir denetim mekanizması ile tüketiciler satın aldıkları gıdaları güvenle tüketebilirler. Helal belgelendirme, ürünleri, katkı maddelerini, hazırlama ve işleme yöntemlerini, temizlik ve sağlık şartlarını, katı güvenlik kuralları içinde denetleyen tarafsız bir bilirkişi hizmeti sunar.

İhracat ve Rekabet: Helal gıda sektörü son dönemde küresel pazarda giderek önemini arttırmaktadır. Helal belgemizi alan firmalar, ürünlerini küresel helal gıda pazarına arz imkanı bulabilecek ve rekabet gücünü arttırabilecektir. Helal belgelendirmesi, ürünün ve üreticinin Küresel İslam içinde tanınmasını ve tanıtılmasını sağlamaktadır.

Kalite: Bu sertifika, gıda ürününün sadece helal yasası gerekliliklerine uyduğuna değil, aynı zamanda bu ürünün üretiminde gıda güvenliği ve hijyen uygulamalarının da katı bir şekilde uygulandığına işarettir.

Helal Belgesi

Nasıl Belgelendirilir?

ISO 37001 Yolsuzlukla Mücadele Yönetim Sistemi Standardına istinaden sertifikalandırmayı planlayan kuruluş Helal Belgelendirme için başvurulan kapsamdaki ürünlerin ve içerdiği bileşenlerin TS OIC/SMIIC 1: 2011 Helal Gıda Genel Kılavuzu standardında verilen kurallara uygunluğun gözden geçirilmesi. Belgelendirme firmasıyla beraber helal belge kapsamındaki ürün tiplerinin ve içerdiği bileşen bilgilerinin gözden geçirilmesi.

Tesisin helal standardı kapsamında denetimi ve onaylanması (Bu kısım üretim ekipmanının gözden geçirilmesini, katılan bileşenlerin, temizlik prosedürlerinin, sanitasyonun ve çapraz bulaşma riskinin denetlenmesini içermektedir).

Kesimhaneler için; hayvanların tutulduğu alanların, bayıltma metodunun, doğru kesimin, kesimden önce ve sonra yapılması gerekenlerin vb.nin helal standardı kapsamında denetimi ve gözden geçirilmesi.

Bu aşamada çalışanların standart konusunda yetkinliklerini arttırmak isterseniz sunduğumuz eğitimleri gözden geçirebilirsiniz.

Helal Belgesi Gıda Sertifikası Nedir ?

İslami kriterler ve insani gerekler bakımından “uygun” olan her ürün için bir sertifika türü belirlenmekte ve bu hususta gerek üreticinin, gerekse tüketicinin ortak bir zeminde buluşması amaç edinilmektedir.

Dünya Helal Forumu tarafından yapılan en son araştırmaya göre küresel helal gıda piyasasının değeri 2009’da 632 milyar dolara ulaştı. Müslüman olmayan tüketicilerin eklenmesi durumunda bu rakamın daha da yükselmesi bekleniyor.

Helal endüstrisi uzmanları, tüm helal gıdalar ve gıda harici ürün ve hizmetlerden oluşan küresel helal piyasasının hacminin yıllık 1.2 trilyon dolar ile 2 trilyon dolar arasında değiştiğini ifade ediyor.
Dünyada helal ürünlere olan talep sadece müslüman tüketicilerden gelmiyor. Farklı ırk ve dini inanca sahip gayri müslimlerin de helal logosu taşıyan ürünleri tercih ettiği göz önünde bulundurulduğunda helal endüstrisinin çok geniş bir potansiyele sahip olduğu vurgulanıyor.
Kaynaklara göre dünyadaki helal ticaretin yüzde 80’i müslüman olmayan ülkeler tarafından gerçekleştiriliyor. Bu ülkeler helal damgasını kendi ekonomik menfaatleri için kullanarak dünyadaki en büyük helal ürün ihracatçısı haline geldi.

Batıda en büyük helal tedarikçileri arasında ABD, Kanada, Brezilya, Yeni Zelanda ve Avustralya, doğuda ise Tayland, Malezya, Filipinler, Endonezya, Singapur ve Hindistan sayılıyor.

Helal piyasasının bu derece büyümesinin ardında helal ürünlerin kalite garantisi sunması ve helal damgasının kaliteli ürün ile eşdeğer sayılması görülüyor.

Avrupa’daki helal gıda piyasasının değeri 17 milyar doları Fransa’ya ait olmak üzere 66 milyar doları buluyor. Sadece İngiltere’deki helal et satışı yıllık 600 milyon dolar.

Bunun yanısıra ABD’deki müslümanların yıllık helal gıda tüketimi 13 milyar dolar civarında. Körfez ülkeleri ise yılda 44 milyar dolarlık helal gıda ithal ediyor. Hindistan’daki helal gıda ticareti 21 milyar doları aşarken dünyanın en büyük müslüman ülkesi Endonezya’nın yıllık helal gıda harcaması da 70 milyar doları geçiyor.

Daha fazla bilgi için bize ulaşın: 

Merkez Ofisimiz

Adres:
Tahılpazarı Mh. 465 Sk. Seher Yerebakan İşhanı No:4/306 K:3 D:30 Muratpaşa/ANTALYA

Pzt-Cts 9.00-18.00 Pazar KAPALI

Email: 
info@diamondvision.com.tr

Telefon:
+90 (552) 951 65 57

Helal Gıda

Helal Gıda Belgesi İslami kurallara uygun olarak hazırlanan ürünlere verilen sertifikadır. Helal Gıda Sertifikası, İslam dinine göre yasak olmayan ürünlere verilen uluslararası bir belgedir. Bu standartlara göre, İslami kriterler ve insani gerekler bakımından uygun olan her ürün için bir sertifika türü belirlenmekte ve bu hususta gerek üreticinin, gerekse tüketicinin ortak bir zeminde buluşması amaç edinilmektedir.
Bilindiği gibi yurt içinde ve yurt dışında gıda alıp satmak gerçekten çok zor koşullarda sağlanmaktadır. Gerek tedarikçiler gerekse son Müslüman müşteri, tükettiği gıdanın Helal uygun olup olmadığını merak etmekte ve satın alırken helal sertifikası olan ürünleri tercih etmektedir. Yurt dışına gıda ürünleri satan üreticilerin artık karşısına Helal Belgesi olması şartı getirilmeye başlanmıştır. Bu belge artık güvenilir Helal Gıda olmanın yanında üreticinin pazarlama metodu olarak da kullanılmaktadır. Yurt dışından ve yurt içinden gıda alan firmalarda artık üreticinin Helal Sertifikası olmasını zorunlu koşmaya başlamışlardır.
Helal Belgesi almak için gerekli olan adımlar:
• Gerekli ürünleri laboratuar testine göndermek,
• Ürün özellikleriyle, bilgilendirme yapılan etiket bilgilerinin tutarlı olması ve tüketiciyi tatmin etmesi,
• Üretim yerlerinde hijyen ve sanitasyonun sağlanması,
• Gıda üretim yerlerinde ISO 22000 Gıda Güvenliği ve HACCP şartlarının sağlanması,
• Maddelerin temel kaynaklarının bilinmesi,
• Ürünlere katılan katkı maddeleri ve oranlarının belirlenmesi.

Aşağıdaki ürünleri üreten veya ticaretini yapan tüm işletmeler ile bunları servis eden her yemek fabrikası, lokanta, kafeterya, pastane ve tesis, Helal Gıda kapsamında belgelendirilebilir:

Uzman ekibimizle birlikte

Helal ürünlerinizi belgelendirmek ve Helal Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip olmak için bize başvurmanız yeterlidir.

Türkiye'de sahte belgelendirme yapıldığını biliyor musunuz?

Belgenizi Kontrol Etmek İçin Tıklayın

FSCC BelgeleriTÜRKAK Belgeleri

Hızlı Teklif Alın!

En hızlı teklifi verelim, en hızlı denetleme sürecini hemen başlatalım.