GİZLİLİK VE GÜVENLİK

Diamond Vision için kişisel bilgilerin gizliliği konusu çok önemlidir.

Kişisel Bilgilerinizin Gizliliği ve Güvenliği

GİZLİLİK POLİTİKASI

Son Güncelleme Tarihi : 19.12.2019

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti.* (“Diamond Vision” olarak anılacaktır.) tarafından toplanan ve işlenen kişisel veriler, Diamond Vision’un koruması altındadır. Diamond Vision, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat çerçevesinde kişisel verilerin güvenli şekilde muhafazasını ve hukuka uygun olarak işlenmesini sağlamak için teknolojik ve alt yapısal imkanlarını kullanarak, gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

Kişisel veriler, Diamond Vision tarafından Diamond Vision Gizlilik Politikası kapsamında Kanun’a ve ilgili mevzuata uygun olarak işlenmektedir. Kanun kapsamında kişisel verileri işlenen gerçek kişiler, aşağıdaki metni inceleyerek, Diamond Vision tarafından veri sorumlusu sıfatıyla işlenebilecek olan kişisel veriler ve bunların işlenme amaçları, aktarılabileceği alıcı gruplarına, toplanma yöntemi ve hukuki sebebi ile söz konusu kişisel verilere ilişkin hakları hakkında bilgi edinebilir.

* Diamond Vision Danışmanlık, Belgelendirme ve Denetim Hizmetleri – DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti.

Kişisel veriler, kimliğinizi belirleyen ya da belirlenebilir kılan bilgiler anlamına gelmektedir. Diamond Vision tarafından işlenebilecek kişisel verilerinize ait kategoriler, aşağıda belirtilmiştir:

  • Kimlik Bilgileri: Bu veri kategorisi, T.C. Kimlik Numarası, ad, soyad, doğum yeri ve tarihi, medeni durum, cinsiyet, kimlik belgesi örneği, fotoğraf gibi veri türlerini ifade etmektedir.
  • İletişim Bilgileri: Bu veri kategorisi, adres, telefon/faks numarası, e-posta adresi gibi veri türlerini ifade etmektedir.
  • Hizmet Bilgileri: Bu veri kategorisi, müşteri numarası, sözleşmesi numarası, hizmet türü ve durumu,  ürün ve hizmetlerin kullanımı ile ilgili bilgileriniz; fatura, borç ve ödemelere ilişkin bilgileriniz gibi veri türlerini ifade etmektedir.
  • Cihaz,Trafik ve Konum Bilgileri: Bu veri kategorisi, mesajların ve aramaların tarihi, saati ve arama süresi ile internet ortamında yapılan erişimlere ilişkin olarak sisteme bağlantı ile sistemden çıkış tarih ve saat bilgileri, kaynak ve hedef nokta bilgileri gibi trafik verileriniz ile diğer bağlantı bilgileri; kullanılan cihaza ilişkin bilgiler ile söz konusu cihazın konum bilgileri; ürün ve hizmetlerin kullanımı doğrultusunda oluşan kullanım verileriniz ile hizmetlerin sunulması için gerekli teknik veriler gibi veri türlerini ifade etmektedir.
  • Satış Kanallarındaki Bilgiler: Bu veri kategorisi, satış süreçlerinde ilettiğiniz bilgi ve belgeler; elektronik veya fiziki vasıtalar aracılığıyla iletişime geçildiğinde elde edilen veriler; çağrı merkezi standartları gereği tutulan sesli görüşme kayıtlarınız; talebiniz halinde kimlik teyit vasıtası olarak kullanılmak üzere ses kaydınız; satış kanallarındaki talep ve işlem bilgileriniz gibi veri türlerini ifade etmektedir.
  • Ürün ve Hizmet Kullanımına Ait Bilgiler: Bu veri kategorisi,ürün ve hizmetlerin kullanılmasına ilişkin tercihler, alışkanlıklar ve diğer kullanım bilgileriniz; www.diamondvision.com.tr başta olmak üzere, Diamond Vision’un kendisinin veya üçüncü kişilerle işbirliğiyle, ürün ve hizmetlerin sunulması, kullandırılması ya da tanıtılması için oluşturulan internet sitelerindeki ve mobil uygulamalardaki davranış bilgileriniz ve çerezler; mobil uygulamalar vasıtasıyla toplanabilecek cihaz, ağ, uygulama, konum ve kullanım bilgileriniz gibi veri türlerini ifade etmektedir.
  • Ödeme ve Banka Bilgileri: Bu veri kategorisi,  ödeme ve banka bilgileriniz; DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti.’nin sunduğu hizmetlerinden faydalanmak için ve/veya DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti.’den hizmet almak için müracaatta bulunmanız/hizmet almanız durumunda, şube kodu, hesap numarası şeklindeki banka bilgileri, kimlik ve iletişim bilgileri, hizmet bilgileri gibi veri türlerini ifade etmektedir.
  • Özel Nitelikli Kişisel Bilgiler: Bu veri kategorisi, (i) sosyal açıdan desteklenmesi gereken kesimlere (engelli, malul, gazi gibi) ait sağlık verileri ile (ii) dernek, vakıf ya da sendika üyeliği bilgileri gibi veri türlerini ifade etmektedir.

Kişisel verileriniz, kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuata uygun olarak aşağıdaki amaçlar ile işlenebilecektir:

  • Ürün ve hizmetlerin sunulması, ücretlendirilmesi ve faturalandırılması; sipariş edilen, satın alınan ve/veya kullanılan ürün ve hizmetlerle ilgili talep ettiğiniz işlemlerin gerçekleştirilmesi ve takibinin sağlanması,
  • Ürün ve hizmetlerin tanıtım ve pazarlaması, bunlara ilişkin sizinle iletişime geçilmesi, kampanya, indirim, fayda, koşul, ücretlendirme gibi hususlardan haberdar edilmeniz; üyelik, etkinlikler ve ekonomik avantajlardan yararlanma gibi olanaklar sağlanması ve bunların kullanımı için gerekli işlemlerin yerine getirilmesi,
  • Size teklif, hediye ve promosyon sunulması, hedefli tanıtım yapılması; size özel kutlama, temenni iletimi, ödül, çekiliş ve beğendiğiniz, tekrar erişmek isteyebileceğiniz, hatırlatılmasından memnuniyet duyabileceğiniz içeriklerin iletilmesi; ödül, çekiliş, yarışma veya benzer bir etkinliğe katılmanız halinde bu kapsamda verdiğiniz bilgilerin etkinlik için kullanılması,
  • Gerekli durumlarda kimlik bilgi ve belgelerinizin teyit edilmesi; suistimallerin, kayıp ve dolandırıcılığın önlenmesi için gerekli işlemlerin yapılması, trafiğinin yönetimi, arabağlantı, faturalama, usulsüzlük/dolandırıcılık tespitleri ve benzeri işlemleri gerçekleştirmesi ve tüketici şikâyetleri ile arabağlantı ve faturalama anlaşmazlıkları başta olmak üzere, uzlaşmazlıkların çözülmesi,
  • Ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi, ölçümlenmesi, denetimi ve analizi ile çalışanların eğitimi, finansal raporlamalar gibi çalışmaların yürütülmesi; ürün ve hizmetlere olan ilginizin değerlendirilmesi, müşteri memnuniyetinin araştırılması; çağrı merkezi hizmeti sunulması; sizden gelecek soru, şikayet ve bildirimlerin cevaplanması,
  • İş ortaklarımız ile birlikte sağladığımız ürün ve hizmetler ile bu kişilerin kendi ürün ve hizmetlerinin sunulması ve tanıtılması ile bu kişilerle finansal mutabakat sağlanması,
  • DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti. nezdindeki hizmetlerin sunulması, risk düzeyinin belirlenmesi/yönetimi/tespiti ve ilgili mevzuattaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi,
  • İlgili mevzuat gereği saklanması gereken bilgilerinizin muhafazası; bilgi kayıplarının önlenebilmesi için kopyalanması, yedeklenmesi; bilgilerinizin tutarlılığının kontrolünün sağlanması; firmamızın ve bilgilerinizin güvenliği için gerekli teknik ve idari tedbirlerin alınması,
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlarla, yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi, yasal takiplerin ve hukuki süreçlerin yürütülmesi.

Diamond Vision, kişisel verilerinizi bu Politika’da yer verilen amaçlarla Kanun ve sair mevzuat kapsamında aşağıdaki yurt içi ve yurt dışındaki alıcı gruplarına aktarabilecektir:

  • Yurt içi ve yurt dışındaki Diamond Vision şirketleri ile Diamond Vision nam ve hesabına hareket eden yetkilendirilmiş kişilere,
  • Satın almak istediğiniz veya kullandığınız ürün ve hizmetlerin temini ya da size ulaştırılması için çalıştığımız tedarikçi ve iş ortaklarına,
  • Ürün ve hizmetlerin sunulması, tanıtılması ve benzeri amaçlarla işbirliği yapılan ve/veya hizmet alınan iş ortaklarımız, tedarikçi firmalar ile bankalar, finans kuruluşları, TBB Risk Merkezi’ne,
  • Avukatlar, denetçiler, danışmanlar ve hizmet alınan firmalara,
  • Tarafınızca yetki verilmiş olan vekil, vasi ve temsilcilerinize,
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili kurum veya kuruluşlara ve bunların belirlediği kişilere.

Kişisel verileriniz hizmet sözleşmesi, sair yüz yüze kanallar, çağrı merkezi, web sitesi, mobil uygulamalar, kısa mesaj, elektronik posta, sesli yanıt sistemi ve her türlü yazılı, sözlü ve elektronik ortamlar vasıtasıyla, kişisel verilerinizin işlenmesine yönelik rızanıza ya da Kanun’un 5 ve 6. maddeleri veya sair mevzuatta belirtilen ve aşağıda yer verilen hukuki sebeplere dayanarak, tamamen otomatik, kısmen otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle toplanabilir, bu Politika’da yer verilen amaçlarla işlenebilir ve aktarılabilir.

  • Diamond Vision’un tabi olduğu yerel veya yabancı mevzuatta öngörülmüş olması,
  • Fiili imkânsızlık halleri ortaya çıkması durumunda, rızanızı açıklayamayacak durumda bulunmanız veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, talep edilen ürün ve hizmetleri sunabilmek veya akdettiğiniz sözleşmelerin gereğinin yerine getirilmesi,
  • Diamond Vision’un hukuki yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Tarafınızca alenileştirilmiş olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, Diamond Vision’un meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması.

Kanun’un 11. maddesi gereğince; bu Politikanın “İletişim” bölümünde yer alan yöntemlerle Diamond Vision’a başvurarak,

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • İşlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Yukarıda belirtilen düzeltme, silinme ve yok edilme şeklindeki haklarınız uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi sureti ile aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme

haklarına sahipsiniz.

Kanunun uygulanmasıyla ilgili taleplerinizi ve kişisel verilerinizle ilgili sorularınızı, “Kişisel Veriler Hakkında Başvuru Formu”nu cihazınıza indirdirerek formun çıktısını aldıktan sonra yazılı olarak doldurarak noter vasıtasıyla, “Diamond Vision adına, Meydankavağı Mh Perge Blv. Bahçecioğlu St. A Blok 74/A 2 Muratpaşa, Antalya, Türkiye” adresine posta yolu ile iletiniz.

Diamond Vision’un, sunduğu hizmetlere ilişkin olarak pazarlama ve tanıtım amacıyla göndereceği e-postaları almak istemiyorsanız, gönderilen e-postada yer alan üyelikten ayrıl bağlantısına tıklayabilir bildirim tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. E-posta gönderimleri ile ilgili sorularınızı müşteri hizmetlerini arayarak veya https://diamondvision.com.tr/iletisim/ adresindeki hizmet kanallarımızı kullanarak bize iletebilirsiniz.

Bu Politika Diamond Vision tarafından yayımlandığı tarih itibariyle geçerli olacaktır. Diamond Vision, bu Politika’da, gerekli olduğu takdirde, her zaman değişiklik yapabilir. Diamond Vision tarafından yapılacak değişiklikler, Politika’nın https://diamondvision.com.tr/gizlilik-ve-guvenlik adresinde yayımlanmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. Politika’daki değişiklikleri takip edebilmeniz adına internet sitemizi belirli aralıklarla kontrol etmenizi tavsiye etmekteyiz.

Politikada yer alan bilgiler, kişilerin yararlandığı ürün ve hizmetler ya da talep ve rızaları gibi hususlar nedeniyle kişiden kişiye farklılık gösterebilecektir.

ÇEREZ POLİTİKASI

Son Güncelleme Tarihi : 19.12.2019

DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti.* (“Diamond Vision” olarak anılacaktır.)  bünyesindeki internet siteleri ve uygulamalarında kullanılabilecek çerezler ve benzeri teknolojiler (hep birlikte “çerez” olarak anılacaktır.) konusunda bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Her bir Diamond Vision internet sitesi ve uygulaması farklı amaç ve özelliklere sahip olduğundan, her bir internet sitesi ve uygulaması için aşağıdaki bilgiler de çeşitlilik gösterebilecektir.

Diamond Vision internet sitelerini ve uygulamalarını kullanmanız halinde, Diamond Vision Çerez Politikası kapsamında çerez ve benzeri teknolojiler kullanılabilir, cihazınıza kaydedilebilir ve kişisel verileriniz aşağıda ve Diamond Vision Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaç ve yöntemlere uygun olarak işlenebilir.

*  Diamond Vision Danışmanlık, Belgelendirme ve Denetim Hizmetleri – DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti.

ÇEREZ NEDİR?

Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızda (veya akıllı telefonlar ve tabletler gibi internet özellikli diğer cihazlarda) depolanabilecek dosyalar veya bilgi parçacıklarıdır. Bir çerez genellikle; alındığı internet sitesinin adını, çerezin “ömrünü” (ör. cihazınızda ne kadar süreyle tutulacağı) ve genellikle tesadüfi şekilde oluşturulan kendine özgü bir sayısal değeri içerir. Çerezler, tarayıcı oturumunuz sırasında veya internet sitemize yapacağınız bir sonraki ziyaretiniz için eylemlerinizi ve tercih ettiğiniz ayarları kaydeder. İnternet sitelerimizi tekrar ziyaret etmeniz halinde, bu bilgiler sunucuya geri gönderilecektir. Bu sayede bilgisayarınız veya mobil cihazınız otomatik olarak yeniden tanınmaktadır ve örneğin tercih ettiğiniz ayarlar sizin kolaylığınız için otomatik olarak yüklenmektedir. Çerezler, Diamond Vision internet sitelerini veya uygulamalarını her ziyaret ettiğinizde bunları ayarlamanıza gerek kalmaması avantajını sunmaktadır.

ÇEREZLERİN KULLANIM AMAÇLARI NELERDİR?

Çerezler, internet sayfaları arasında etkin bir şekilde geçiş yapmanızı sağlamak; internet sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak; tekliflerimizi, internetteki görünürlüğümüzü ve reklamları içerik, grafik ve teknoloji açısından ihtiyaçlarınıza göre geliştirmek için tercihlerinizi takip etmek; genel olarak kullanıcı deneyimini zenginleştirmek ve iyileştirmek; internet sitelerimiz için kullanım verilerini istatistiksel olarak değerlendirmek ve internet sitelerimizin yapılarını ve içeriklerini geliştirmemize yardımcı olmak gibi amaçlarla kullanılmaktadır.Bunların yanı sıra, çerezler; hizmetlerimizi ilgi ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda daha iyi bir şekilde özelleştirmek ve/veya gelecekte internet sitelerimiz üzerinde gerçekleştireceğiniz faaliyet ve deneyimleri hızlandırmak amacıyla da kullanılabilir.

ÇEREZ TÜRLERİ NELERDİR?

Çerez yönetimi bakımından:

Birinci Taraf Çerezleri: Tarafımızca oluşturularak internet sitesine konulan ve bizim kontrolümüzde olan çerezleri ifade etmektedir.
Üçüncü Taraf Çerezleri: İşbirliği yaptığımız üçüncü taraf firmalar tarafından oluşturulan ve yönetilen çerezler üçüncü taraf çerezleri olarak adlandırılmaktadır.

Saklama süresi bakımından:

Oturum Çerezleri: Sadece tarayıcınız açıkken mevcut olan ve tarayıcınız kapanınca silinen çerez tipidir.
Kalıcı Çerezler: Tarayıcınız kapandıktan sonra belirli bir sona erme tarihine kadar kalıcı olan çerez türüdür. Bunlar, tarayıcınızı açıp internette tekrar gezindiğinizde internet siteleri tarafından bilgisayarınızı tanımak için kullanılabilir.

Kullanım amacı bakımından:

Gerekli Çerezler: İnternet sitelerinin etkin çalışmasını sağlamak, internet siteleri aracılığıyla sizin için çeşitli hizmetleri sağlamak ve güvenli alanlara erişim gibi bazı fonksiyonları yerine getirmek için gereklidir. Bu çerezler olmadan, alışveriş sepeti gibi bazı hizmetleri sağlamamız mümkün değildir.
Performans Çerezleri: İnternet sitesindeki dil ayarları gibi kullanıcı tercihlerinin kaydedilmesini sağlayarak, kullanıcıya geliştirilmiş ve kişisel bir deneyim sunulmasını amaçlamaktadır.
Analitik Çerezler: İnternet sitelerinin kullanımını analiz etmek, daha etkin pazarlama faaliyetleri gerçekleştirebilmek için web analitik araçları tarafından internet sitesinde geçirilen süre, kullanılan sayfalar, tıklama bilgileri, bir sayfada kalma süresi gibi istatistiki bilgilerin toplanması için kullanılır.
Reklam Çerezleri: Bu çerezler siz ve ilgilendiğiniz konular ile internet üzerinde gezinme alışkanlarınız ile ilgili bilgi toplar. Aynı reklamların sürekli tekrarlanmasını engelleme, reklamların düzgün bir şekilde gösterilmesi ve bazı durumlarda ilgi alanlarınıza göre reklam gösterimi gibi işlevlerin uygulanmasını sağlar.

ÇEREZ TERCİHLERİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Birçok internet tarayıcısı, çerezleri varsayılan ayar olarak kabul etse de, tarayıcınızın ayarlar bölümünden çerezleri reddedebilir veya silebilirsiniz. Tarayıcı ayarlarınızı nasıl düzenleyeceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen tarayıcınızın yardım ekranına başvurun.

Çerezleri reddetmeyi ya da silmeyi seçerseniz, bunun, Diamond Vision internet sitelerinin bazı özelliklerinin veya hizmetlerinin düzgün şekilde çalışmasını engelleyebileceğini ve bu yüzden Diamond Vision internet sitelerindeki deneyiminizi etkileyebileceğini unutmayınız. Çerez tercihleriniz, kullandığınız tarayıcı üzerinden yönetildiği için, farklı bir tarayıcı kullandığınızda ya da yeni bir bilgisayar satın aldığınızda reddetme tercihlerinizi de yenilemeniz gerekecektir.

Diamond Vision, çerezleri Gizlilik Politikası kapsamında kullanmakta olup, çerezlerle ilgili kullanım şartlarını ve Çerez Politikasını değiştirme hakkını saklı tutar.

KULLANIM KOŞULLARI

Diamondvision.com.tr adresine sahip web sitesinin (“Site”) sahibi DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti.(“Diamond Vision”)’dir. www.diamondvision.com.tr web sayfasındaki içerikler kopyalanamaz, çoğaltılamaz, DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti.’nin bilgi ve onayı dışında herhangi bir amaçla kullanılamaz. Site kullanıcıları aksi kullanım durumunda gerekli hukuki yaptırım ve cezalardan sorumlu olacaklarını kabul ederler.

Diamondvision.com.tr  websitesinde Diamond Vision’un sahibi olmadığı veya Diamond Vision tarafından işletilmeyen diğer web sitelerine bağlantılar verilebilmektedir. Kullanıcılar tarafından bu web sitelerinden herhangi birinin ziyaret edilmesi halinde, ziyaret edilen sitenin gizlilik ve sair politikaları geçerli olacaktır. Diamond Vision’un ilgili web sitelerinin politika ve uygulamaları ile ilgili sitelerin içeriklerine ilişkin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Diamondvision.com.tr de yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler, içerik sahiplerinin şahsi görüşleri olup herhangi bir içeriğe ait kazanç veya kayıp beyan etmemektedir. Yatırım/yönlendirme eğitimleri dahil, hiçbir içerik Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.diamondvision.com.tr veya DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti., yöneticileri ve  içerik sahipleri için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.

Diamondvision.com.tr sitesi ve bu sitenin kurallarında değişiklik yapmak, kuralları iptal etmek ve/veya yeni kurallar getirmek tamamen Diamond Vision’un insiyatifindedir. Diamond Vision bu internet sitesinde yer alan bütün ürün ve hizmetleri,sayfaları, bilgileri, görsel unsurları önceden bildirimde bulunmadan değiştirme hakkını saklı tutar.

Kullanıcıların burada yer alan taahhütlere aykırı davranması ve/veya kullanımlarının Ceza Kanunu başta olmak üzere tüm ilgili mevzuat hükümlerine aykırılık teşkil etmesi ve/veya Diamond Vision tarafından Kullanıcıların güvenlik önlemlerin önemli ölçüde ihlal ettiği kanaatine varıldığı takdirde siteden faydalanmaları herhangi bir gerekçe gösterilmeden ve önceden ihbarda bulunulmadan her zaman için sona erdirilebilir.

Site kullanıcıları, siteyi ve içindeki uygulamaları kullanmakla, işbu Kullanım Koşulları’nı okuduklarını; yukarıda belirtilen tüm hususları okuyarak aynen kabul etmiş olduklarını, kurallara ve taahhütlere aykırı tutum ve hareketleri nedeniyle Diamond Vision’un ve 3. Kişilerin karşılaşılabileceği her türlü dava, tazminat ve sair tüm taleplerin doğrudan muhatabı olduklarını ve uğramış oldukları her türlü zararı derhal karşılayacaklarını kabul, beyan ve taahhüt etmişlerdir.

WEB GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI

Diamond Vision Web sitesi (www.diamondvision.com.tr), DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti.’ye aittir ve bu adresi ziyaret eden siz müşterilerimizin bilgi güvenliği Diamond Vision için büyük önem taşır.

Bu metin, bilgi güvenliği ile ilgili sizi bilgilendirmek üzere hazırlanmıştır.

Kişisel bilgilerinizi paylaşmaksızın Web sitemizi dilediğiniz sıklıkta ziyaret edebilirsiniz. Web sitemizi ziyaretiniz sırasında kişisel bilgileriniz tarafımızdan, sadece sizin bilginiz kapsamında temin edilir. Sizin bilginiz ile bizim tarafımızdan kayıt altına alınan kişisel bilgileriniz Diamond Vision tarafından korunur ve korunmaya devam edecektir.

Adınız ve soyadınız, posta adresiniz, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, telefon ve faks numaranız, e-posta adresiniz gibi bilgileriniz tarafınızdan Web sitemize verildiğinde kaydedilir.

Bilgi güvenliğinizi sağlamak amacıyla şifrelerinizi kimse ile paylaşmamanızın gerekliliğini vurgulamak isteriz. Web sitemizde ve/veya diğer kanallarımızda yapmakta olduğunuz işlemlerle ilgili ‘Mobil iletişimde güvenlik ve internet güvenliği’ni okumanız, şifrelerinizi korumanızın önemini daha iyi anlamanız açısından gereklidir. Diamond Vision Kullanıcı Bilgileri’nizi ve Parola’nızı kimse ile paylaşmamanızı ve bir yere not etmemenizi özellikle rica ediyoruz.

E-posta iletişiminde söz konusu mesaj şifrelenmediği takdirde, mesajın güvenliğinin garanti altına alınamadığını ve göndereceğiniz e-postaların güvenliğinden sizlerin sorumlu olduğunu hatırlatmak isteriz.

Web sitemizde Diamond Vision tarafından işletilmeyen diğer Web sitelerine bağlantılar verebiliriz. Bu Web sitelerinden herhangi birini ziyaret ederseniz, o sitenin gizlilik ve diğer politikalarını gözden geçirmelisiniz. Diğer şirketlerin politika ve uygulamalarından DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti.’nin sorumlu olmadığını belirtiriz.

Son olarak, Diamond Vision’un gizlilik politikalarını değiştirmesinin mümkün olduğunu hatırlatır, bu nedenle Güvenlik ve Gizlilik sayfalarımızı düzenli olarak kontrol etmenizi öneririz.

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ VE POLİTİKALARI

Diamond Vision’da iş ihtiyaçlarına, kanunlara ve yasal düzenlemelere uygun şekilde bilgilerin güvenliğini sağlamak amacıyla üst yönetim gözetiminde bilgi güvenliği yönetim sistemi mevcuttur. Diamond Vision Yönetimi, Diamond Vision’da bilgi güvenliği yönetim sisteminin hayata geçmesi konusunda destek sağlar, gerekli durumlarda atama ve yönlendirme yapar. Bilgi güvenliği yönetim sistemi, tanımlı bir risk yönetim yaklaşımı ve temel kuralların belirlendiği bilgi güvenliği politikaları ile sağlanmaktadır. Bu politikalar, tüm Diamond Vision çalışanlarının erişebileceği şekilde şirket içerisinde paylaşılmıştır. Bilgi güvenliği politikalarının amacı, Bilgi Güvenliği risklerinin yönetilmesi ve bilginin yeterli seviyede güvenliğinin sağlanmasıdır. Tüm Diamond Vision çalışanları, sorumlusu oldukları iş süreçleri ve bilgi varlıklarında bu politikalarda yazan kuralların uygulanmasından sorumludur.

Diamond Vision’un bilgi güvenliği yönetim sisteminin uygunluğu, yeterliliği ve etkinliğinin bağımsız olarak gözden geçirilmesi sağlanır. Bağımsız gözden geçirme sonuçları, yönetime raporlanır ve ilgili kayıtlar saklanır.

GİZLİLİK ANLAŞMALARI

Her Diamond Vision çalışanının iş akdinde bilgi gizliliğini korumakla sorumlu olduğu belirtilir. Tedarikçilerle çalışmaya başlanmadan önce gizlilik anlaşması imzalanır. Diamond Vision’a devamlı ve/veya geçici olarak hizmet veren tedarikçiden alınan hizmetin/ürünün içeriği ve kapsamına göre Diamond Vision’un karşılaşacağı riskler öngörülerek uygun olan güvenlik konuları gizlilik sözleşmesine eklenir. Söz konusu gizlilik sözleşmesi, bilgilerin güvenliğinin sağlanması ile ilgili gereksinimleri yansıtır ve ticari yaptırımları içerir. Korunması gereken bilgiler, ihlaller ile ilgili yaptırımlar sözleşmede tanımlanır. Tedarikçiler ve tedarikçi çalışanları görev alanları ve ilgili işteki görevleri ile sınırlı olarak bilgi varlıklarına erişmeleri gerektiği kadarıyla, minimum süreyle ve minimum erişim haklarıyla erişmeye yetkilidir.

YASAL UYUMLULUK

Diamond Vision yasal düzenlemeler doğrultusunda güvenlik gereksinimlerini belirler ve uygular. Diamond Vision abonelerine ait tüm kişisel bilgiler, Türkiye Cumhuriyeti kanun ve düzenlemelerine uygun şekilde korunur. Kişisel bilgilerin kaydedilmesinde, işlenmesinde ve paylaşılmasında veri gizliliği ilkesine uygunluk için yürürlükteki yasa ve mevzuata uygun hareket edilir. Diamond Vision’un önemli kayıtları, kayıp ve bozulmalara karşı koruma altına alınır. Kayıtların saklama süreleri belirlenirken mevzuattaki yükümlülükler dikkate alınır.

BİLGİ GÜVENLİĞİ RİSKLERİNİN YÖNETİMİ

Diamond Vision’da bilgi güvenliği risklerinin etkin şekilde yönetilmesi için servisler ve bu servislere yönelik riskler tanımlanır. Belirlenen risklerin değerlendirilmesi ve önceliklendirilerek yönetilmesi sağlanır. Bilgi güvenliği risk yönetimi, tipik olarak risk değerlendirmeyi, risk işlemeyi, risk kabulünü ve risk iletişimini içerir.

BİLGİ GÜVENLİĞİ VAKALARININ YÖNETİMİ
Diamond Vision’da bilgi varlıklarının güvenliğini sağlamak için teknolojik çözümler ve süreçler seviyesinde önlemler alınarak, düzenli kontrol, test ve izlemeler yapılır. Çalışanlar bu konuda bilgilendirilir ve eğitilir. Diamond Vision bilgi varlıkları ile ilgili meydana gelen vakaların nasıl belirleneceği, kimlere iletileceği ve nasıl ele alınacağı belirlenmiştir. Ayrıca tespit edilen güvenlik zafiyetlerinin ilgililerine nasıl iletilmesi gerektiği, vakanın oluşmasına neden olan eksiklikler ve muhtemel risklerin değerlendirilmesi ile ilgili sorumluluklar tanımlanmıştır.

AYDINLATMA BEYANI

Veri Sorumlusu ve Temsilcisi DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti. (‘‘Diamond Vision’’ ya da ‘‘Şirket’’) olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun (“KVKK”) uyarınca, Veri Sorumlusu sıfatıyla, müşterilerimizin kişisel verilerinin güvenliği hususuna azami özen göstermekteyiz. Bu bilinçle, aşağıda belirtilen amaçlar dahilinde, Şirket ile ilişkili tüm şahıslara ve siz müşterilerimize ait her türlü kişisel verinin, hukuk ve dürüstlük kurallarına uygun olacak şekilde işlenmesine, kaydedilmesine, saklanmasına ve sorumluluğumuzun tam idraki ile mevzuat tarafından izin verilen sınırlar çerçevesinde işlendikleri amaç ile sınırlı olarak 3. kişilere aktarılmasına ve/veya açıklanmasına asgari ölçüde dikkat etmekteyiz.

Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Şirketimiz tarafından elde edilen kişisel verileriniz (adınız, soyadınız, mail adresiniz, mail imzanızdaki bilgileriniz, IP adresiniz) , değişkenlik gösterebilmekle birlikte otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, ofisler, internet sitesi, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar, kameralar ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilecek ve hukuka ve ahlaka uygun süreç ve kapsam dahilinde işlenebilecektir.

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Yukarıda açıklanan amaçlar kapsamında işlenen kişisel verileriniz (Kişisel verilerinizden adınız soyadiniz, mail adresiniz mail imzanızdaki bilgileriniz, IP adresiniz); KVKK’nda öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve KVKK’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Yasaları ve İkincil mevzuatın izin verdiği kişi ve/veya kuruluşlar ile diğer 3. Kişilerle ve yasal otoritelerle, Şirket’in ana hissedarı, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerine; Şirket’in sahip olduğu faaliyet izni tahtında faaliyetlerini yürütmek üzere hizmet aldığı, işbirliği yaptığı, program ortağı, ticari iş ortağı kuruluşları, mal ve/veya hizmeti sunan satıcı/sağlayıcıları, yurtiçi/yurtdışı tedarikçi ve/veya taşeron firmaları ve diğer 3. Kişilerle paylaşılabilecek ve bu doğrultuda işlenebilecek ve aktarılabilecektir.

Yurtdışına Veri Aktarımı

Şirketimiz tarafından kişisel verileriniz (adınız, soyadınız, mail adresiniz, mail imzanızdaki bilgileriniz, IP adresiniz), KVKK’nun 4(2). maddesindeki öngörülen ilkeler ışığında açık rıza temini suretiyle veya 5(2) ve 6(3) maddelerinde öngörülen durumların varlığı halinde, açık rıza temin edilmeksizin ve Kanunun 9. maddesindeki kurallara uymak kaydıyla, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul”) tarafından tespit edilecek yeterli korumaya sahip yabancı ülkeler ilan edildikten sonra, sadece bu ülkelerde yerleşik kişi ve kuruluşlara, yeterli korumanın bulunmadığı tespit ve ilan edilen ülkeler için ise, Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettiği ve ilgili aktarım açısından Kurul’un izninin temin edilebildiği hallerle sınırlı olmak kaydıyla aktarılabilecektir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel Verilerin Korunması 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, gerçek bir kişinin kimliğini belirli ya da belirlenebilir bir hale getirmeye yarayan her türlü bilgi, yukarıda yer verilen amaçlar doğrultusunda toplanmaktadır. Bu süreçte toplanan kişisel verileriniz, KVKK’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında, bu metnin (1) ve (2) numaralı maddelerinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel Veri Sahibi olarak KVKK’nun 11. maddesinde Sayılan Haklarınız

Siz müşterilermizin, kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu Aydınlatma Metni’nde aşağıda düzenlenen yöntemlerle Şirketimize iletmeniz durumunda Şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. KVKK’nun 11. maddesi uyarınca sahip olduğunuz haklar aşağıdaki gibidir:

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
KVKK’nun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
KVKK’nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, KVKK gereğince yazılı olarak Şirketimize iletebilirsiniz. Bu çerçevede yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVKK’nun 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; “Kişisel Veriler Hakkında Başvuru Formu” doldurarak, formun imzalı bir nüshasını Meydankavağı Mh Perge Blv. Bahçecioğlu St. A Blok 74/A 2 Muratpaşa, İstanbul / Türkiye adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya KVK Kanunu’nda belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilirsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA AÇIK RIZA BEYANI

Diamond Vision (‘‘Diamond Vision’’ ya da ‘‘Şirket’’) tarafından, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (‘‘KVKK’’) ilgili hükümlerine uygun olarak bilginize sunulan Kişisel Verilerinin İşlenmesi Aydınlatma Beyanı ve Diamond Vision Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Yönetmeliği çerçevesinde,

Kişisel verilerinin veri sorumlusu sıfatıyla Diamond Vision veya gerekli güvenlik tedbirlerini aldırmak suretiyle yetkilendirdiği veri işleyenler tarafından; Şirket ile yapmış olduğum danışmanlık, belgelendirme, eğitim ve hizmet ilişkisi dahil ve fakat bununla sınırlı olmaksızın kurulacak her nevi ticari ilişki dahilinde veri sorumlusu sıfatıyla Şirketin Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve ikincil mevzuatı uyarınca hak ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesi amaçlarıyla; Şirket veya yetkilendirdiği veri işleyenlerin insan kaynakları, bilgiişlem ve ilgili diğer departmanları tarafından fiziki-maddi yahut elektronik ortamda, sözlü veya yazılı şekilde toplanması yöntemiyle; vermiş olduğum bilgilerimin ve/veya edinilen bilgilerimin dahil ve fakat bununla sınırlı olmaksızın Diamond Vision’a sağladığım her türlü bilgimin; başta mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme ilkesi olmak üzere KVKK 4. maddesinde ifade edilen genel ilkelere uygun şekilde işlenebileceğini; yukarıda belirtilen hususlarla ilgili olarak Şirket tarafından bilgilendirildiğimi ve KVKK çerçevesinde açık rızam bulunduğunu kabul ve beyan ederim.

İşbu kişisel verilerimin, yukarıda belirtilen amaçlarla bağlı kalmak kaydıyla, Şirket tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Yasaları ve İkincil mevzuatın izin verdiği kişi ve/veya kuruluşlar ile diğer yasal otoritelerle paylaşılabilecek ve bu doğrultuda işlenebileceğini ve aktarılabileceğini ve bu hususta açık rızam olduğunu kabul ve beyan ederim. Bununla birlikte, KVKK’nun 11.maddesi ve ilgili mevzuat uyarınca; Şirkete başvurarak kendimle ilgili; kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verilerim işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerimin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, işbu verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerimin silinmesini veya yok edilmesini isteme, bu düzeltme ve silinme taleplerinin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kendi aleyhime bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme kişisel verilerimin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme ve bu hakları Şirket’e yazılı şekilde başvurarak talep etme hakkına sahip olduğumu kabul ediyorum.

Ayrıca, paylaşılmış olan kişisel verilerin doğru ve güncel olduğunu; işbu bilgilerde değişiklik olması halinde değişiklikleri Şirkete bildireceğimi kabul ve beyan ederim.

Özel nitelikli kişisel verilerim (uyruk, ceza mahkumiyeti, ve güvenlik tedbirleri bilgisi, kan grubu,sağlık verileri, din, mezhep ve felsefi inanç, biyometrik ve genetik veriler, dernek, vakıf ve sendika üyeliği, siyasi düşünce vb.) de dahil olmak üzere ilgili kişisel verilerimin işlenmesine, ilgili süreç kapsamında işlenme amacı ile sınırlı olmak üzere kullanılmasına ve paylaşılmasına, gereken süre zarfında saklanmasına açık rızam olduğunu ve bu hususta tarafıma gerekli aydınlatmanın yapıldığını ve Aydınlatma Beyanını okuduğumu ve anladığımı;

Kabul Ediyorum

Ek Bilgi

DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti.’ye ait olan Diamondvision.com.tr, Diamond Vision Danışmanlık, Belgelendirme ve Denetim Hizmetleri’nden faydalanmak isteyen kişi ve firmaların başvurularını yapabileceği, iş ortağı firmaların ise Diamond Vision ile ilişkilerini yürütmekte kullandığı web sitedir. Bu adresi ziyaret eden kullanıcılarımızın bilgi güvenliği Diamond Vision için büyük önem taşımaktadır.

Bu metin, bilgi güvenliği ile ilgili sizi bilgilendirmek üzere hazırlanmıştır.

Hizmetlerimizden faydalanmak istemeyeyen kişi ve firmalar, kişisel ve firma bilgilerini paylaşmaksızın internet sitesini diledikleri sıklıkta ziyaret edebilirler. İnternet sitesi ziyaretiniz sırasında kişisel ve firma bilgileriniz tarafımızdan, sadece sizin bilginiz kapsamında temin edilir. Sizin bilginiz ile bizim tarafımızdan kayıt altına alınan başvuru bilgileriniz, Diamond Vision tarafından korunur ve korunmaya devam edilecektir.

Adınız ve soyadınız, posta adresiniz, telefon ve faks numaranız, e-posta, firma bilgileriniz, adresiniz gibi bilgileriniz tarafınızdan internet sayfasından verildiğinde kaydedilmektedir.

Hizmetlerimizden faydalanmak isteyen kişi ve firmalar diamondvision.com.tr’a hesap bilgileri ve şifreleriyle giriş yapabilirler. Bilgi güvenliğinizi sağlamak amacıyla şifrelerinizi kimse ile paylaşmamanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. hesap bilgileri ve şifrelerinizi kimse ile paylaşmamanızı ve bir yere not etmemenizi özellikle rica ediyoruz.

E-posta iletişiminde söz konusu mesaj şifrelenmediği takdirde, mesajın güvenliğinin garanti altına alınamadığını ve göndereceğiniz e-postaların güvenliğinden sizlerin sorumlu olduğunu hatırlatmak isteriz.

Diamond Vision hizmetleri sürecine ilişkin tarafınıza gönderilen e-postalar ile ilgili red/değişiklik taleplerinizi, https://diamondvision.com.tr/iletisim kanalından form doldurarak bize başvurabilirsiniz.

İnternet sitesinde Diamond Vision tarafından işletilmeyen diğer Web sitelerine bağlantılar verebiliriz. Bu internet sitelerinden herhangi birini ziyaret ederseniz, o sitenin gizlilik ve diğer politikalarını gözden geçirmelisiniz. Diğer şirketlerin politika ve uygulamalarından DMT Yönetim Danışmanlığı Tic.Ltd.Şti.’nin sorumlu olmadığını belirtiriz.

Son olarak, Diamond Vision’un gizlilik politikalarını değiştirmesinin mümkün olduğunu hatırlatır, bu nedenle Güvenlik ve Gizlilik sayfalarımızı düzenli olarak kontrol etmenizi öneririz.

Adres: Meydankavağı Mh Perge Blv. Bahçecioğlu St. A Blok 74/A 2 Muratpaşa, İstanbul / Türkiye

Güvenlik İpuçları

İnternet ortamında güvenliğinizi sağlamak için aşağıda derlemiş olduğumuz bilgilendirmeleri okumanızı tavsiye ederiz.

  • Bilgisayarınıza, mobil cihazınıza güvenilir bir kaynaktan edinilen virüsten koruma ve casus yazılımdan koruma programları yükleyin ve otomatik güncellemeleri etkinleştirin. Kötü amaçlı yazılımları önleme programları, bilinen virüsler ve casus yazılımlara karşı bilgisayarınızı tarar ve takip eder. Bir şey bulduklarında sizi uyarır ve eylemde bulunmanıza yardımcı olurlar.
  • Güvenlik duvarınızı geçici olarak bile olsa asla kapatmayın. Güvenlik duvarı, bilgisayarınız ile Internet arasına koruyucu bir engel koyar.
  • İnternetten indirdiğiniz ya da bilgisayarınıza, mobil cihazınıza yüklemek istediğiniz programları mutlaka virüs kontrolünden geçirin.
  • Lisanslı yazılım kullanın, korsan yazılımlar zararlı yazılım barındırabilir.
  • Kaynağını bilmediğiniz programları bilgisayarınıza yüklemeyin, ‘.exe’ uzantılı programlara özellikle dikkat edin.
  • Mobil cihazınıza uygulama, oyun ve müzik için sadece güvenilir kaynaklardan indirme yapınız. Örneğin, yalnızca tanınmış oyunları saygın ve doğrulanmış satıcılardan veya cihazın üretici, sağlayıcı tarafından desteklenen ticari mağazasından indirin.
  • Tüm yazılımları güncel tutun. Tüm yazılımlarınız için güncelleştirmeleri düzenli olarak yükleyin ve mümkünse otomatik güncelleştirmelere abone olun.
  • Bilgisayarınızda, mobil cihazınızda güçlü şifreler kullanın ve bu şifreleri gizli tutun. Şifrelerinizi isim veya doğum tarihi gibi kolay tahmin edilebilir bilgilerden belirlemeyin. Her hesap için ayrı bir şifre kullanın. Kişisel bilgilerinizi ve şifrenizi gizli tutun ve kimseyle paylaşmayın. Bu bilgileri herhangi bir yere yazmayın.
  • Farklı ve güvenilir olmayan bilgisayarlarda parolalarınızı girmeyin.
  • Taşınabilir sürücüleri dikkatli kullanın. Bir taşınabilir sürücünün kötü amaçlı yazılım bulaşmış bir bilgisayara takılması, sürücüyü ve nihayetinde de bilgisayarınızı bozabilir.
  • Kötü amaçlı yazılımları indirmeye yönelik tuzaklara düşmeyin. Saldırganlar, bilgisayarınızı, mobil cihazınızı bir botnete şu şekillerde kaydedebilir: Resim, film sandığınız yüklemelerle, e-posta, SMS ya da anlık mesajlaşmalarla (IM) veya bir sosyal ağda tıkladığınız bağlantılarla.
  • Bilgisayarınızda virüs olduğuna dair sahte uyarılar veren bir düğmeye veya bağlantıya bilmediğiniz kişi ya da kurumlardan gönderilen e-postaların içerisindeki internet sayfası bağlantılarına tıklamayın, mesaj ekindeki dosyaları bilgisayarınıza yüklemeyin. Size gelen e-postalar içerisinde internet sayfası bağlantıları varsa, bu bağlantılardaki adresi tarayıcınızın adres satırına kendiniz yazın.
  • Kişisel bilgilerinizi veya şifrenizi göndermenizi talep eden bir e-posta Diamond Vision’a aitmiş gibi görünen bir adresten gelirse, bu e-postaya kesinlikle cevap vermeyin.
  • Web sitemizden yararlanmaya başlamadan önce, tarayıcınızın sağ alt köşesinde bir adet kilit ya da anahtar ikonunun bulunmasına dikkat edin. Şüphelendiğiniz bir durum olursa ikonun üzerine tıklayarak, sertifikanın Şirketimiz adına düzenlendiğinden emin olun.
  • Diamond Vision, sözlü veya yazılı olarak, hiçbir zaman e-posta, SMS ya da telefon aracılığıyla online işlem hizmetlerinde kullandığınız şifrenizi sormaz veya talep etmez. Bu nedenle sizden şifrenizi talep eden üçüncü şahıslara şifrenizi açıklamayın.
  • İnternet erişiminizi ADSL ile sağlıyorsanız, interneti kullanmadığınız zamanlarda bağlantınızı kapatın.

Zararlı Yazılımlar

Zararlı yazılımları aşağıdaki başlıklarda ele almak mümkündür.

Kullanıcının izni ya da bilgisi dahilinde olmadan bilgisayarın çalışma şeklini değiştiren ve kendini diğer dosyaların içerisinde gizlemeye çalışan aslında bir tür bilgisayar programıdır.

Bazı virüsler uygulamalara zarar vermek, dosyaları silmek ve sabit diski yeniden formatlamak gibi çeşitli şekillerde bilgisayara zarar vermek amacıyla programlanmışlardır. Bazıları zarar vermektense, sadece sistem içinde çoğalmayı ve metin, resim ya da video mesajları göstererek fark edilmeyi tercih ederler. Bu zararsızmış gibi gözüken virüsler kullanıcı için problem yaratabilir. Bilgisayar hafızasını işgal ederek makineyi yavaşlatabilir, sistemin kararsız davranmasına hatta çökmesine neden olabilirler.

Ek olarak birçok virüs, hata (bug) kaynağıdır ve bu hatalar sistem çökmelerine ve veri kaybına neden olabilir.

Solucan virüsü genellikle e-posta, kaynağı belirsiz programlar, forum siteleri, korsan oyun dvd ve cd’leri gibi farklı yollarla bilgisayarlara bulaşır. Solucan da, virüs gibi, kendisini bir bilgisayardan diğerine kopyalamak için tasarlanmıştır ancak bunu otomatik olarak yapar. İlk olarak, bilgisayarda dosya veya bilgi ileten özelliklerin denetimini ele geçirir. Solucan bir kez sisteminize girdikten sonra kendi başına ilerleyebilir. Örneğin bir solucan, e-posta adres defterinizdeki herkese kopyalarını gönderebilir ve sonra aynı şeyi onların bilgisayarları da yapabilir. Bu, domino etkisinin getirdiği yoğun ağ trafiği işyeri ağlarını ve Internet’in tümünü yavaşlatabilir. Yeni solucanlar ilk ortaya çıktıklarında çok hızlı yayılırlar. Ağları kilitlerler ve olasılıkla sizin ve başkalarının Internet’teki Web sayfalarını görüntülerken uzun süreler beklemenize yol açarlar.

Solucan, Virüslerin bir alt sınıfıdır. Bir solucan genellikle kullanıcı eylemi olmaksızın yayılır ve kendisinin tam kopyalarını (olasılıkla değiştirilmiş) ağlardan ağlara dağıtır. Bir solucan bellek veya ağ bant genişliği tüketebilir, bu da bilgisayarın çökmesine yol açabilir.

Solucanlar yayılmak için bir “taşıyıcı” programa veya dosyaya gereksinim duymadıklarından, sisteminizde bir tünel de açabilir ve başka birinin uzaktan bilgisayarınızın denetimini eline geçirmesini sağlayabilir. Yakın geçmişteki solucanlara örnek olarak Sasser solucanı ve Blaster solucanı verilebilir.

İnternetteki Solucan Örnekleri

İnternette sörf yaparken karşımıza çıkan küçük pencerelerde ilgi çekici şeyler bulunmaktadır. Bunlara tıkladığımızda Internet Explorer, Firefox solucan virüsü taşıyan dosyalar indirir. Tıkladığımız andan itibaren virüs bilgisayarımızda etkinleşir. Bazı penceredeki yazıların örnekleri;

  • Tebrikler 250 sms kazandınız telefonunuza indirmek için tıklayınız.
  • Tebrikler Amerika’ya gitme hakkını yakalamak için ücretsiz çekiliş kazandınız.
  • Tebrikler Amerika kapınızda.
  • Visa kartınıza bonus kazandınız.
  • Sitemize giren 1.000.000. kişisiniz. Bizden hediye şarkı kazandınız.
  • Bugün şanslı gününüzdesiniz. Bizden para ödülü kazandınız.
  • Tebrikler bizden saat kazandınız.

E-postalarda Solucan Örnekleri

Solucanlar kendilerini çoğaltırken epostayı da tercih ederler. Solucan içeren epostalar çoğunlukla şu başlığı kullanan eposta iletisiyle yayılmaya çalışırlar.

  • Bin Ladin yakalandı.
  • Fidel Castro öldü.
  • İlk defa nükleer terör saldırısı gerçekleşti.
  • Üçüncü dünya savaşı çıktı.
  • 300$ bonus kazandınız.

Bilgisayar yazılımı bağlamında Truva atı zararlı program barındıran veya yükleyen programdır. (Bazen “zararlı yük” veya sadece “truva” ibareleriyle de nitelendirilmektedir.) Terim klasik Truva Atı mitinden türemiştir. Truva atları masum kullanıcıya kullanışlı veya ilginç programlar gibi görünebilir ancak yürütüldüklerinde zararlıdırlar.

Truva atlarının iki türü vardır. Birincisi, kullanışlı bir programın bir hacker tarafından tahribata uğrayıp içine zararlı kodlar yüklenip program açıldığında yayılan cinsi. Örnek olarak çeşitli hava durumu uyarı programları, bilgisayar saati ayarlama yazılımları ve paylaşım programları (p2p) verilebilir.

Diğer türü ise bağımsız bir program olup başka bir dosya gibi görünür. Örneklemek gerekirse oyun veya kalıp dosyası gibi kullanıcıyı aldatmaya yönelik bir takım yönlendirici karışıklık ile programın harekete geçirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Truva atları diğer kötücül yazılımlar, bilgisayar virüsleri ve bilgisayar solucanı gibi kendi başlarına işlem yapamazlar. Aynen Yunanların planlarının işleyebilmesi için atın Truvalılar tarafından içeri alınması gerektiği gibi Truva atlarının zararlılığı da kullanıcının hareketlerine bağlıdır. Truva atları kendilerini kopyalayıp dağıtsalar bile her kurbanın programı (Truvayı) çalıştırması gerekir. Bu yüzden Truva atlarının zararlılığı bilgisayar sistem açıklarına veya ayarlarına değil toplum mühendisliğinin başarılı uygulamalarına bağlıdır.

Adware İngilizce açılımı ile advertising-supported software yani reklam destekli yazılım, yüklenildiği bilgisayara yüklenme işleminden sonra program kullanımdayken otomatik olarak çalışan, gösteren ve indirme yapan bir yazılım paketidir. Adware’lerin bazı tipleri spyware statüsündedir ve kişisel bilgilere gizlice ulaşılmasında kullanılırlar.

Casus yazılım veya spyware (İngilizce spy ve software sözcüklerinden), başlıca kötücül yazılım (malware) türlerinden biridir. Casus yazılımların sanıldığından da yaygın olduğu aşağıdaki birkaç istatistikte de görülmektedir.

  • Geniş bant bağlantısı olan bilgisayarların yaklaşık %90’ında casus yazılım bulunduğu tahmin edilmektedir (Scott Culp, Microsoft).

Casus yazılımlar bütün Windows uygulama çökmelerinin üçte birinden sorumludur (Scott Culp, Microsoft).

Casus yazılım, kullanıcılara ait önemli bilgilerin ve kullanıcının yaptığı işlemlerin, kullanıcının bilgisi olmadan toplanmasını ve bu bilgilerin kötü niyetli kişilere gönderilmesini sağlayan yazılım olarak tanımlanır.

Bazı kaynaklarda dar manada “snoopware” (burun sokan yazılım) olarak da adlandırılan casus yazılımlar, diğer kötücül yazılımlara göre özellikle İnternet kullanıcıları tarafından sistemlere farkında olmadan bulaştırılmaktadırlar.

Casus yazılımlar, virüs ve solucanlardan farklı olarak hedef sisteme bir kez bulaştıktan sonra kendi kopyasını oluşturarak daha fazla yayılmaya ihtiyaç duymazlar. Casus yazılımın amacı kurban olarak seçilen sistem üzerinde gizli kalarak istenen bilgileri toplamaktır. Bu bilgi kimi zaman bir kredi kartı numarası gibi önemli bir bilgi bile olabilir. Bunun dışında, Ticari firmalar İnternet üzerindeki kullanıcı alışkanlıklarını saptamak amacıyla casus yazılımları İnternet üzerinde yayabilmektedirler.

Kullanıcıların haberi olmadan sistemlere bulaşabilen casus yazılımlar, kişisel gizliliğe karşı gerçekleştirilen en önemli saldırılardan biridir.

Casus yazılımların sistemlere bulaşma teknikleri kullanıcılar tarafından çok iyi bilinmelidir. Bilgi ve bilgisayar güvenliğini sağlamada en önemli tedbirlerin başında gelen, bilgisayar sisteminin, yama ve güncellemelerle sürekli güncel tutulması ve İnternet üzerinde bilinmeyen programların indirilip, çalıştırılmaması gibi önlemler casus yazılımlara karşı da korunma sağlayacaktır. Bunun dışında nasıl virüslere karşı virüs korunma yazılımları kullanılıyorsa; son zamanlarda gelişme gösteren casussavar yazılım (antispyware) ürünleri de bilgisayarların vazgeçilmez araçları olarak casus yazılımlara karşı sistemlere kurulup en güncel halleri ile kullanılmalıdır.

Çok sık rastlanan bir yanılgılardan biri de, virüs korunma programı bulunan bir bilgisayar sisteminin bütün kötücül ve casus yazılımlara karşı da korunma sağlayacağının sanılmasıdır. Virüs korunma programları elbette çok önemlidir ama sayısız kötücül ve casus yazılıma karşı ancak casus savar yazılımları da kullanmak gerekir.

Warez ya da korsan ürünler, telif yasaları çiğnenerek ticareti yapılan telif hakkı saklı materyaller. Bu tanım, genelde arkadaşlar arasındaki peer-to-peer dosya paylaşımları veya özel sunucular sayesinde büyük grupların dosya paylaşımlarından çok; telif hakkına sahip materyallerin, organize gruplar tarafından yasadışı yayınlarını tanımlar. Telifli ürünlerin kopyalanmasını, çoğaltılmasını ve dağıtımını yapan kişilere korsan, yapılan işe korsancılık denmektedir.

İlk başlarda sadece çeşitli yeraltı bilgisayar grupları tarafından kullanılan bu tanım, günümüzde İnternet kullanıcıları ve medya sektöründe de sıkça kullanılır. Başlangıçta sadece yazılımları kapsayan bu tabirler zamanla kitaptan filme birçok telifli ürünü kapsayacak şekilde genişlemiştir.

Bot terimi robotun kısaltmasıdır. Suçlular, bilgisayarınızı bir bot’a (zombi olarak da bilinir) çevirebilen kötü amaçlı yazılımları dağıtırlar. Böyle bir durumda bilgisayarınız, sizin haberiniz olmadan Internet üzerinden otomatik görevleri gerçekleştirebilir.

Suçlular genelde çok sayıda bilgisayarı etkilemek için bot kullanırlar. Bu bilgisayarlar da bir ağ veya botnet oluştururlar. Suçlular botnetleri, istenmeyen e-posta mesajları göndermek, virüsleri yaymak, bilgisayar ve sunuculara saldırmak ve diğer türlerdeki suçları işlemek ve sahtekârlıklarda bulunmak amacıyla kullanır. Bir botnetin parçası olması durumunda bilgisayarınız yavaşlayabilir ve istemeden suçlulara yardımcı olabilirsiniz.

Olta Atma Saldırıları (Phishing)

Olta atma saldırıları güncelliğini koruyan siber tehditlerdendir. “Password” (Şifre) ve “Fishing” (Balık avlamak) sözcüklerinin birleştirilmesiyle oluşturulan bir saldırı çeşididir. Kullanıcı adı, şifre, kredi kartı bilgileri gibi kritik verileri elde etmek için kullanılır. Kendini güvenilir bir kaynak gibi göstererek kritik verilerin girilmesini ve dolayısıyla ele geçirilmesini sağlamaya yönelik sosyal mühendislik teknikleri kullanılır.

Genellikle eposta yanıltması yöntemiyle gerçekleştirilir. Buna göre güvenilir bir kaynaktan gelen bir eposta şeklinde kendini gösterir ve zararlı yazılım barındıran bir siteye yönlendirir. Bu sitede kritik verilerin girilmesi istenebilir veya zararlı yazılım yüklenmesi sağlanabilir.

Ransomware

Çok değişik ransomware’ler olmakla birlikte genelde yaptıkları bulaştıkları bilgisayarda dosyaları şifreleyerek erişilemez ve kullanılamaz hale getirmeleri ve ardından dosyaları açmak için gerekli programı edinmek için para istemeleri.

Bazı ransomware’ler ise bilgisayarınızla hukuka aykırı bir işlem yaptığınızı belirten ve sizi korkutmaya ve yardım almanızı engellemeye yönelik mesajlar verebilmektedir.

Yakın zamanda ülkemizde de kullanıcılara bazı şirketlerin fatura bilgisi görüntüsü süsü verilen epostalarla ransomware’lerin linki gönderilmiştir. Bu linklere tıklayan ve indirilen programları çalıştıran kullanıcıların bilgisayarına bu zararlılar bulaşmıştır. Kullanılan çoğu anti-virüs uygulamasının ise bu zararlıyı tespit edemediği görülmüştür.

Ransomware zararlısına karşı kullanıcıların farkındalığını artırmak gerekmektedir. Ayrıca kurumsal olarak sandbox teknolojilerine dayalı malware analiz ürünleri kullanılıyorsa bunlar zararlıyı tespit ederek yayılmasını engelleyecektir. Bilgisayarda düzenli olarak yedeklemenin yapılması ve yedeklerin başka bir cihazda saklanması olası veri kayıplarının önüne geçmek açısından tavsiye edilmektedir.

Diamond Vision olarak abonelerimizden eposta ile şifre, kredi kartı bilgisi gibi kişiye özel kritik bilgileri istememekteyiz. Bu şekilde gelen epostalara itibar edilmemesi ve hemen silinmesi gerekmektedir.

MOBİL İLETİŞİMDE GÜVENLİK

Mobil cihazlarınızın başkaları tarafından kullanılmasını engellemek ve cihazınızın güvenliğini korumak için aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

Sizin dışınızdaki kişilerin mobil cihazlarınızı kullanmasını ve size özel bilgilerin başkalarının eline geçmesini engellemek için;

  • Mobil cihazlarınızı mutlaka kilit ekranı sorgusu devrede olacak şekilde kullanın.
  • Güvenlik kodunuzu, başkalarının kolayca tahmin edebileceği şekilde seçmeyin ve kimse ile paylaşmayın.
  • Cafe, restoran, iş yeri, otomobil gibi alanlarda cep telefonunuzu yabancıların erişebileceği şekilde bırakmayın.
  • Mobil cihazlarınıza önemli kişisel bilgilerinizi, Diamond Vision şifreleriniz ya da diğer şifrelerinizi kaydetmeyin.
  • Telefonunuzun çalınması durumunda öncelikle mutlaka GSM operatörleri müşteri hizmetlerini arayarak konu hakkında bilgi verin ve hattınızın geçici kapama işlemlerini başlatın. Mobil cihazlarınızın kaybolduğunu ya da çalındığını anladığınız anda, hemen GSM operatörleri müşteri hizmetlerini aramanız çok önemli. Mobil cihazlarınızı bulan kişiler cihazınızı kullanarak sizin adınıza uzun süreli veya yüksek miktarlarda görüşme yapabilir. Bu durumda, cihazınızın seri numarası (IMEl-International Mobile Equipment Identification-Uluslararası Mobil Cihaz Kimliği) ve telefonun size ait olduğunu belirtir bir belgeyle savcılığa başvurmanız gerekir.
  • Diamond Vision şifrelerinizi isim veya doğum tarihi gibi kolay tahmin edilebilir bilgilerden belirlemeyin. Kişisel bilgilerinizi ve kullanıcı hesabı bilgilerinizi ve şifrelerinizi gizli tutun ve kimseyle paylaşmayın. Bu bilgileri herhangi bir yere yazmayın.
  • Diamond Vision, sözlü veya yazılı olarak, hiçbir zaman e-posta, SMS ya da telefon aracılığıyla kullanıcı hesabı bilgilerinizi ve/veya şifrelerinizi sormaz veya talep etmez. Bu nedenle sizden kullanıcı hesabı bilgilerinizi ve/veya şifrelerinizi talep eden üçüncü şahıslara şifrenizi açıklamamanızı öneririz.
  • Kişisel bilgilerinizi veya şifrenizi göndermenizi talep eden bir e-posta Diamond Vision’a aitmiş gibi görünen bir adresten gelirse, bu e-postaya kesinlikle cevap vermeyin.
  • Gelen e-postaların içinde bulunan linklere tıklayarak ulaştığınız sayfaların ulaşmak istediğiniz sayfa olduğuna emin olun. Bu linklere tıkladığınızda, linkte görünen adrese ulaştığınızı sanmanıza rağmen, aslında oluşturulmuş sahte bir siteye yönlendirilebilirsiniz. Bağlanmak istediğiniz Diamond Vision sitelerinin Web adresini, adres çubuğuna yazarak bağlantı sağlamanız en güvenli yöntemdir.

Telefonunuzda *#06# tuşlayarak IMEI numarasını öğrenin ve mutlaka telefonunuz dışında bir yere kaydedin. IMEI numarası vasıtasıyla, başvuruda bulunduğunuz Cumhuriyet Savcılığı, GSM operatörleri ile bağlantı kuracak ve telefonunuzun hangi SIM kart ile kimin tarafından kullanıldığını belirleyecektir. Bu noktada telefonunuzun faturası, cihaz ve numaranın size ait olduğunu gösterir tek belgedir. Bu nedenle böyle bir durumda telefonunuzun size dönebilmesi için mutlaka faturanızı saklayın. İkinci el telefon satın almanız durumunda satın aldığınız kişiden önceki satış faturasını ve yaptığınız satın almaya dair bir makbuz talep edin.

CİHAZINIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN;

  • Orijinal şarj cihazları ve bataryaları kullanın.
  • Telefonunuzda yer alan elektronik parçalar ısıya ve neme karşı çok duyarlıdır. Cihazınızı çok yüksek/düşük sıcaklık ortamlarından, nemden ve sudan koruyun.
  • Telefonların tamiri için üreticiler tarafından geliştirilen özel tamir ekipmanları ve yazılım yükleme aparatları bulunur. Telefonunuzda yaşadığınız herhangi bir teknik sorun için yetkili teknik servislere başvurun.
  • Konuşma esnasında telefonunuz radyo dalgaları vasıtasıyla baz istasyonlarla veri iletişimini sürdürür. Bu nedenle hareket halinde konuşma yaparak sürekli baz istasyon değiştirmek, telefonunuzun şarjının daha çabuk tükenmesine yol açar. Bu da batarya ömründe kısalmaya sebep olabilir.

İSTENMEYEN MESAJLARDAN (SPAM) KORUNMAK İÇİN;

  • Telefonunuza gelebilecek SMS, MMS ya da e-postalarda var olan linkleri, göndereni tanımıyorsanız açmayın, varsa mesajla birlikte gelen yazılımı kurmayın.
  • Telefonunuza gelebilecek SMS, MMS ya da e-postalarda, bir yarışmada herhangi bir kazandığınıza dair bilgi varsa, mesajda yer alan numarayı aramadan önce konuyu mutlaka sorgulayın. Böyle bir yarışmaya katılıp katılmadığınızı hatırlamaya çalışın.
  • Kişisel bilgilerinizi, özellikle kullanıcı adı, şifre, PIN kodu, banka ya da kredi kartı bilgilerinizi, hakkında bilgi sahibi olmadığınız bir Web sitesine girmeyin ya da bu tür bilgileri cep telefonunuzdan SMS, MMS veya e-postayla göndermeyin.

CEP TELEFONUNUZUN DONANIM VE YAZILIM GÜVENLİĞİ İÇİN;

  • Telefonunuzda çıkacak olan güvenlik uyarılarını, mesajda belirtilen riske ilişkin bilgiyi tam olarak anlamadığınız sürece dikkate alın, es geçmeyin.
  • Güvenliğinden emin olmadığınız bağlantılardan ve kaynaklardan telefonunuza içerik indirmeyin, kurmayın.
  • Kişisel bilgisayarlardan telefonunuza bir program veya bir doküman göndereceğiniz zaman, öncelikle göndereceğiniz öğeyi mutlaka kişisel bilgisayarınızda veya cep telefonunuzda virüs taramasından geçirin.
  • Telefonunuzun “bluetooth” özelliğini sadece ihtiyaç duyduğunuz anlarda açın ve işiniz bittiğinde tekrar kapatın.
  • Telefonunuzun “bluetooth” özelliği ile sadece güvendiğiniz kişilerden dosya transferi yapın.
  • “Bluetooth” ile size gelebilecek dosyaları eğer kaynağını ve işlevini bilmiyorsanız kabul etmeyin, telefonunuza kurmayın.
  • Telefonunuzu, arıza yaptığında ya da bir sorun yaşadığınızda mutlaka yetkili servisle görüşün.

İNTERNET GÜVENLİĞİ

Diamondvision.com.tr’de sisteme giriş yaparak işlem yaparken, kişisel güvenliğinizi ve bilgilerinizin gizliliğini koruyabilmek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

  • İsim, doğum tarihi gibi kolay tahmin edilebilir bilgilerden şifre belirlemeyin. Kişisel bilgilerinizi ve şifrelerinizi gizli tutun, kimseyle paylaşamayın. Bu bilgileri herhangi bir yere yazmayın.
  • Diamond Vision, sözlü ya da yazılı olarak hiçbir zaman e-posta, SMS ya da telefon aracılığıyla şifrelerinizi sormaz veya talep etmez. Bu nedenle sizden kişisel bilgilerinizi ve şifrelerinizi talep eden 3. şahıslara şifrenizi açıklamayınız.
  • Kişisel bilgilerinizi veya şifrenizi göndermenizi talep eden bir e-posta Diamond Vision’a aitmiş gibi görünen bir adresten gelirse, bu e-postaya cevap vermeyin. Diamond Vision, sözlü veya yazılı olarak hiçbir zaman e-posta, SMS ya da telefon aracılığıyla şifrelerinizi sormaz veya talep etmez.
  • Gelen e-postalarda bulunan linklere tıklayarak ulaştığınız sayfaların ulaşmak istediğiniz sayfa olduğuna emin olun. Bu linklere tıkladığınızda, linkte görünen adrese ulaştığınızı sanmanıza rağmen, aslında oluşturulmuş sahte bir siteye yönlendirilebilirsiniz. Bağlanmak istediğiniz Diamond Vision sitelerinin Web adresini, adres çubuğuna yazarak bağlantı sağlamanız en güvenli yöntemdir.
  • Diamond Vision’dan yararlanmaya başlamadan önce, internet tarayıcınızın sağ alt köşesinde yer alan bir adet kilit ve anahtar ikonunun bulunmasına dikkat edin. Şüphelendiğiniz bir durum olursa, ikonların üzerine tıklayarak, sertifikanın Diamond Vision adına olup olmadığını kontrol edin.
  • Diamond Vision şifrenizi  www.diamondvision.com.tr’de kullanabilirsiniz. Şifrenizi Diamond Vision’da gerçekleştirdiğiniz bazı işlemleri onaylamak için kullanabilirsiniz.
  • Diamond Vision şifrenizi www.diamondvision.com.tr’de kullanabilirsiniz. Diamond Vision şifrenizin çalınma olasılığını önlemek için lütfen bunun dışındaki yerlerde şifrenizi kullanmayın.
  • Diamond Vision şifrenizi kimseyle paylaşmayın ve bir yere not etmeyin.
  • Diamond Vision şifrenizi kimseyle paylaşmayın ve bir yere not etmeyin. Diamond Vision, Diamond Vision şifrenizi kaybolmasından ve çalınmasından doğabilecek hasardan sorumlu değildir.
  • Bilgisayarınızda mutlaka lisanslı programlar kullanın.
  • İnternetten indirdiğiniz ya da bilgisayarınıza yüklemek istediğiniz programları mutlaka virüs taramasından geçirin. Kaynağını bilmediğiniz programları bilgisayarınıza yüklemeyin. Özellikle “.exe” uzantılı dosyalara dikkat edin.
  • Diamond Vision uygulamaları uzun süre işlem yapmadığınız takdirde oturumunuzu güvenlik açısından otomatik olarak kapatır. Bu güvenliğe rağmen, uygulamalar açıkken bilgisayar başından kalkmamanızı tavsiye ederiz.
  • Ek güvenlik önlemi olarak, telefon ve şifre işlemlerinde sanal klavye kullanın.
  • Diamond Vision kullanımınızı en güvenli şekilde sonlandırmak için, ekran penceresini internet tarayıcınızın kapatma düğmesinden kapatmak yerine (X), Güvenli Çıkış’ı kullanın.
  • İnternet erişiminizi ADSL ile sağlıyorsanız, interneti kullanmadığınız zamanlarda bağlantınızı kapatın.
  • Diamond Vision hesabınıza halka açık veya ortak kullanımda olan bilgisayarlardan girmeyin.Bilmediğiniz kişi ya da kurumlardan gönderilen e-postalardaki adres uzantılarına tıklamayın, varsa mesaj ekindeki dosyaları yüklemeyin.
  • Her türlü şüphe uyandıracak konularda bilgi almak için müşteri hizmetlerini arayarak veya https://diamondvision.com.tr/iletisim/ adresindeki hizmet kanallarımızı kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

SİBER GÜVENLİK

Ülkemizin siber güvenliğine karşı siber ortamda ortaya çıkan tehditlerin belirlenmesi, muhtemel saldırı ve olayların etkilerini azaltılması veya ortadan kaldırılmasına yönelik önlemlerin geliştirilmesi ve belirlenen aktörlerle paylaşılması için ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmak üzere Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı bünyesinde Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM, TR-CERT) oluşturulmuştur.

Genel bilgi için:

https://www.usom.gov.tr/

Ulusal Siber Güvenlik İhbar’ları için:

https://www.usom.gov.tr/ihbar-bildir.html

Zararlı Yazılım Barındıran / Yayan Alan Adları için:

https://www.usom.gov.tr/zararli-baglantilar/1.html

Duyurular

Değerli Ziyaretçilerimiz,
Aşağıda bulunan linkte yer alan şirketler tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na veri ihlali bildiriminde bulunulmuştur.  Diamond Vision olarak size vermiş olduğumuz hizmetler çerçevesinde bu firmalardan aldığınız bir hizmet bulunuyor ise sizin de bu şirketlerde bulunan kişisel verileriniz ihlal edilmiş olabilir. Konuyla ilgili olarak güncel bilgileri, aşağıda linki verilen ilgili sayfadan takip edebilirsiniz.  Bu konuda ilgili veri sorumluları ve ihlalde bulunan kişi ya da kurumlara karşı yasal haklarınız bulunmaktadır. Konuyu bilgilerinize sunarız.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Duyurular Sayfası
https://www.kvkk.gov.tr/Icerik/2015/Duyurular

*Düzenli aralıklarla bu sayfayı takip ederek ihlallerden haberdar olabilirsiniz.

KVKK kapsamındaki taleplerinizi ve kişisel verilerinizle ilgili her türlü sorunuzu, linkteki KVKK İlgili Kişi Talep Formu’nu doldurarak veya Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun şekilde hazırlamış olduğunuz bir dilekçe ile; Meydankavağı Mh Perge Blv. Bahçecioğlu St. A Blok 74/A 2 Muratpaşa, Antalya, Türkiye adresine (Noter kanalı, taahhütlü posta vb. yollarla) gönderebilirsiniz.

Web sitemizin hukuki şartları ve gizlilik hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz info@diamondvision.com.tr e-posta adresine sorabilir, sitemizle ilgili görüş ve eleştirilerinizi bu adrese bildirebilirsiniz.

©2020 Diamond Vision - Danışmanlık, Denetim ve Belgelendirme Hizmetleri

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account