İlk BRC, Global Gıda Standardı olarak 1998 yılında İngiltere’ye gıda tedarik eden üreticiler üzerindeki 3. taraf ve perakendeciler tarafından yapılan çoklu denetim yükünü ortadan kaldırmak amacıyla düzenlenmiştir.
Bu sertifika, muhtemel cezai takibatla karşı karşıya olan perakendeciler ve marka sahipleri için gereken özeni gösterdiklerinin kanıtı olarak paha biçilmezdir.
Bu standart gıda güvenliği yönetimi için temel ölçüt oluşturur ve AB biriliği uyum yasalarının ve gıda uygulamalarının sürekli iyileştirme gerekliliklerini yansıtacak şekilde düzenlenmiştir.
Tüm gıda güvenliği ve yasal konuları içeren geniş bir kapsama sahiptir ve hem tedarikçi hem de perakendeci için dikkat edilmesi gereken konuları işaret eder.
BRC standardı artık uluslararası tanınırlıkta bir üstünlük göstergesidir. BRC sertifikasyonu ise tedarikçilere ve marka sahiplerine, perakendeciler için teknik uygunluğu onaylar. Ürünle ilgili yasal gereklilikler hakkında yol gösterir ve kullanıcı güvenliğini sağlar.
Perakendeciler, üreticiler, ihracatçılar, yemek firmaları, katkı maddesi üreticileri ve gıda hizmet sektörü bu standarttan faydalanabilir. Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Asya, Uzak Doğu, Avustralya, Güney ve Kuzey Amerika’daki tedarikçiler tarafından uygulanmaktadır
BRC Global Gıda Standardı Şunları amaçlamaktadır:
– En iyi uygulamayı teşvik etmek,
– Tedarikçi standartlarını ve tutarlılığını geliştirmek ile ürün hatalarını önlemek
– Gıda üreticilerinin çok yönlü denetimlerini azaltmak
– Üretim tedarik zincirinin her seviyesinde perakendeci hedeflerini desteklemek
– Yapılan çalışmanın müdafasına yardımcı olmada az ve öz bilgi sağlamak
Eğer tedarikçi BRC Global Gıda Standardına göre belge alırsa bu müşteriye, bütün kritik alanlardaki yüksek seviye yeterliliğini yakalamış bir firmayla alışveriş yaptığının garantisini verir.
Daha fazla bilgi için bize ulaşın: