ıso 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi nedir

Üretimden-tüketime risk oluşturabilen her bir durumun ürünler bazında ayrı ayrı belirlenip, bu noktaların incelenmesiyle sorunların giderilmesidir. ‘‘Kritik Kontrol Noktaları’’nın belirlenmesi riskin azaltılması ve riskin engellenmesi baz alınır.

ISO 22000:2005, gıda endüstrisi uzmanları tarafından geliştirilmiş olan uluslararası kabul görmüş bir standarttır. Bu standardın amacı, gıda güvenliği yönetiminin ihtiyaçlarını gıda tedarik zinciri ile uyumlu hale getirmektir. ISO 22000:2005 standardının, çeşitli ülkeler tarafından yayınlanmış HACCP standardının yerini almıştır

TS EN ISO 22000:2005  standardı ‘Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri – Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar’ yayınlanmıştır. Bu standardın yayınlanması ile TS 13001 – HACCP standardı iptal edilerek, yürürlükten kaldırılmıştır.

Standardın ana prensibi:

‘‘müşteriler için ürünlerin kullanımının güvenli olmasını sağlayacak bir gıda güvenliği yönetim sistemini planla, tasarla, uygula, işlet, bakım yap ve güncelle’’ ( ISO 22000:2005)

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

iletişim

Bize bir e-posta gönderebilirsiniz, en kısa sürede size geri döneceğiz.

Gönderiliyor

©2019 Diamond Vision - Danışmanlık, Denetim ve Belgelendirme Hizmetleri

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account